×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 681
Dimecres, 09 Octubre 2013 03:34

"L'atur, un motiu més pel dret a decidir"

Escrit per

Òscar V. Ramírez(EUPV): “El dret a decidir del poble valencià davant les dades de l’atur és inalienable”.

El coordinador comarcal d'EUPV, Òscar V. Ramírez, afirma que “15.656 aturats/des a la Marina Alta exigeixen que el poble comença a organitzar-se per construir un nou sistema econòmic i polític que no exclogui al 35% de la ma d’obra de la comarca, i porti a la pobresa al 25 %”. Segons ha informat "La Veu del País Valencià". “Ens trobem en un ‘estat d’excepció’ on un nen no té per comprar una llibreta, ni per menjar al menjador escolar, i la seva mare i el seu pare no tenen treball ni poden ternir-ne perquè el sistema ho impedís, i a més, els bancs volen quedar-se amb la seva casa” ha declarat, Ramírez.

El dirigent d’esquerres declara que “la situació és insostenible malgrat que la inversió dels PGE fos major, ja que actualment, a la comarca, la producció és la mateixa que abans de la crisi, però en menys treballadors/es”. “El sistema, capitalisme, ja no li calen més treballadors/es per obtenir els mateixos o més beneficis”. “L’austeritat, la reforma laboral i les retallades han fet xixines qualsevol posibilitat de tornar a l’estat anterior, i desenvolupar una societat a on no hi hagui desigualtat, pobresa i exclusió”,ha declarat.


El coordinador comarcal d’EUPV afirma que “la societat ha de donar suport els moviments socials que están creixent a la comarca, PAH, plataforma de sanitat, d’educació, de dependència i assemblees d’aturats, ja que són l’única manera de trencar amb la dinàmica depredadora del sistema, perquè el capitalisme ha trobat la forma de fer guanys amb menys treballadors/es i a més a més, amb pitjors condicions laborals a la Marina Alta”.

És per això, conclou, que “el poble ha de decidir, i té el dret, quin món del treball vol, quina societat vol habitar i quines estructures polítiques ho han de garantir”.