Divendres, 09 Juny 2017 20:30

Joves pel Dret a Decidir: Campanya crida pel finançament

Escrit per JODaD

 Estem davant d'una discriminació històrica com a poble. Els i les joves del País Valencià hem d’actuar. Estem fartes de pagar i callar i volem passar a l'acció per a reivindicar una política econòmica valenciana.

Aquest sistema de finançament actual és un model productiu obsolet i sense capacitat d’oferir cap ocupació estable. Va estar creat per empobrir el nostre poble. Es veu reflectit en la falta de recursos bàsics en el nostre territori i açò afecta directament a les inversions en educació, sanitat, benestar social... A més a més d'un augment de la desigualtat en els sectors més desfavorits enfront de les elits. Per tant, estem en una conjuntura especial on els fets són bastant singulars i sobretot com a joves tenim un futur ple de possibilitats, perquè ara cridem: volem viure a la nostra terra!

Nosaltres, els joves, hem de ser els catalitzadors de la societat valenciana. Perquè ens trobem amb una falta d'oportunitats en el món laboral i el paper que ens han assignat als valencians i valencianes dins l’economia no correspon amb les nostres necessitats. Molts de nosaltres (en estudis superiors o no) hem mirat oportunitats en el món laboral en altres països, però, ara ens mirem a nosaltres mateixos. Ara ens plantem per poder tenir més i millors oportunitats. Necessitem gestionar els nostres recursos, gestionar la riquesa que generem i retornar-la a la societat.

El mal finançament no és excusa perquè el Pacte del Botànic no porte a terme unes polítiques socials i populars. L’actual finançament és injust ja que ve donat pels pactes polítics i econòmics estatals que no vetlen per la majoria social, sinó pels seus propis interessos.

Per tot açò, és important la nostra implicació com a motor de la societat i estar actius per cridar totes a una sola veu contra els PGE i denunciar aquest espoli que patim. Perquè volem tindre les claus de la caixa per arribar a superar les barreres que tenim com a joves valencians.

Fem una crida pel finançament valencià i us convidem a sumar-vos al manifest “crida pel finançament” i la manifestació que tindrà lloc a València el 10 de juny a les 18 hores, des del Parterre fins a la plaça de l'Ajuntament , amb el lema:

RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS. CONTRA L'ESPOLI, VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA

 

Signat per:

Joves pel Dret a Decidir del País Valencià (JoDaD)

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)

Joventuts d’Esquerra Republicana (JERPV)

Joventut Comunista (UJCE)

Intersindical Jove

Joves de CCOO del País Valencià