Dilluns, 04 Juliol 2022 15:55

Decidim organitza un cinefòrum a Alacant amb el documental “Morir tranquil·la. Els bebés i mares furtades al País Valencià"

Escrit per

La plataforma sobiranista valenciana, Decidim, pel dret a decidir, ha organitzat per demà un cinefòrum  a les 20 h al la Seu Ciutat d’Alacant, a la ciutat d’Alacant, amb el documental “Morir tranquil·la. Els bebés i mares furtades a terres valencianes”, que va afectar a l’Estat espanyol, durant tot el franquisme i fins ben entrada la democràcia espanyola, als anys noranta.

“Morir tranquil·la. Bebés i mares furtades a terres valencianes”, és un documental de 48 minuts, amb guió i direcció de Sergi Tarín i producció executiva de Juli Esteve que conta una de les tragèdies més crueles des de finals de la Guerra Civil espanyola ocasionada per un cop d’Estat militar i que va durar fins a finals del segle XX. Es tracta de separacions forçades de mares i els seus bebés, a vegades sense el seu coneixement i amb mentides. En el documental trobem testimonis de persones coneixedores d’aquestes pràctiques i de víctimes que busquen la veritat i els seus orígens biològics.

Després, hi haurà col·loqui amb Paco Alarcón portaveu d'AVA Alacant.

Què: Cinefòrum “Morir tranquil·la. Bebés i mares furtades a terres valencianes”,

Quan: Demà 4 de juliol a les 20 h

On: Seu Ciutat d’Alacant, Avinguda Ramón y Cajal, 4 Alacant.

País Valencià, 04 de juliol de 2022