Divendres, 14 Gener 2022 18:19

Crida: Consulta popular estatal Monarquia o República

Escrit per
Crida: Consulta popular estatal Monarquia o República Pixabay

Ens fem ressò de la següent crida per decidir el model d'estat, campanya en la què estan participant companyes i companys de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim:

CONSULTA POPULAR ESTATAL MONARQUIA O REPÚBLICA

En les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els concerneixen, entre elles sobre una de les importants, la forma dÈstat. La majoria de la població actual no va tenir oportunitat de votar la Constitució de 1978; però qui sí que va poder fer-ho, no va tenir opció de triar sobre la forma d'Estat, ja que va ser furtat del debat en l'anomenada Transició democràtica. Ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir.

Per això, nombroses organitzacions i col·lectius hem constituït una Plataforma unitària, àmplia i plural per a impulsar una Consulta Popular Estatal Monarquia o República i que la ciutadania pugui pronunciar-se sobre una d'aquestes dues opcions.

Som conscients que aquesta Consulta no podrà tenir caràcter vinculant però és una via d'expresió, participació ciutadana i un acte democràtic amb el qual, a més, exercirem el nostre dret a decidir sobretot el que ens incumbeix.

Serà el 14 de maig de 2022 i pots participar en aquesta jornada votant, però la teva participació pot anar molt més allà: difonent la Consulta, formant part dels espais unitaris territorials que impulsen la Consulta i promovent la constitució de les taules de votació. Tens tota la informació en la pàgina web plataformaestatalmonarquiaorepublica.org

El pròxim 14 de Maig serà una gran jornada de participació democràtica i lliure expressió popular en la qual podrem votar sobre si volem Monarquia o República com a forma d'Estat.

Difon, Impulsa, Organitza, Participa

Tu decideixes!