Dimarts, 11 Març 2014 01:00

La PDaD en defensa d’un model d’escola integrador, obert, de qualitat i en valencià

Escrit per

Des de la PDaD del País Valencià, en defensa d’un model d’escola integrador, obert, de qualitat i en valencià, ens afegim a la lluita dels col·legis Ciutat de Cremona d’Alaquàs i Pare Català de Benimaclet. 

L’alumnat, pares i mares i comunitat educativa han sostingut un projecte de qualitat i amb futur als barracons del Cremona.  Acumulen 7 anys d’espera per a la construcció del centre definitiu, plagats de promeses constantment incomplertes.  Han passat dels grans events a la misèria sense poder eixir d’aquesta situació, mentre s’acumulaven anys de despesa ineficient en el lloguer i manteniment dels equipaments provisionals.

La gent del Pare Català s’havia dotat de 3 línies d’ensenyament amb el programa plurilingüe en valencià (PPEV) per a 3 anys.  És el que demanava la gent al barri i el que volien 71 de les 75 famílies amb xiquets i xiquetes a aquestes tres línies (un 94'6%).  Havia estat un procés obert i informat, i les quatre famílies que preferien una línia en castellà tenien altres alternatives.

Han estat víctimes de l’atac a l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià engegat pel Consell valencià, sota la responsabilitat de personatges com Alejandro Font de Mora, l’actual secretari autonòmic d’Educació i Formació Rafael Carbonell i la consellera Maria José Català.

L’inici del curs 2013-2014 estigué marcat per l’atac als programes d’ensenyament en valencià que provocà el tancament de 6 escoles i la supressió automàtica de 70 unitats d’ensenyament en valencià al País.  Pel curs vinent, l’amenaça cau sobre 82 més. 

El Pare Català ha estat la següent víctima: a l’estil Bauzà que pateixen a les Balears, s’han inventat un conflicte, l’han intentat fomentar sense èxit i malgrat això, finalment i com sempre, han volgut imposar la “solució” del castellà a una de les tres línies, tot i que hi ha un procediment contenciós–administratiu obert i pendent de resolució.

Al Cremona li volen llevar l’aula de 3 anys amb el pretext que volen eliminar els barracons.  Es volen desfer dels col·legis que esperen un edifici des de fa anys massificant els ja construïts, i on anirien a parar aquests xiquets i xiquetes.  La mateixa resposta de sempre, dels grans events a la misèria: negació del problema, solucions aparents i pegats reals.

La PDaD rebutja les polítiques consistents en negar el dret a decidir de la gent sota els eslògans de les necessitats prioritàries i les circumstàncies de crisi.  Al Cremona i al Pare Català, la gent ha decidit en llibertat i ho ha defensat amb sensatesa i molta paciència.  Pel que fa a l'educació pública, de qualitat i en valencià, la gent del País Valencià volem el que vol la gent del Cremona i del Pare Català.

Per això, reiterem el nostre suport a la Plataforma CREMONA NO ES TANCA – TOTXS SOM CREMONA, després de XX dies de tancament al col·legi, i a la gent del Pare Català en la seua lluita per tirar enrere la supresió de línia en valencià per part de la Conselleria d'Educació.

Joomla templates by a4joomla