×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 685
Dilluns, 19 Mai 2014 02:00

La PDaD dóna suport a les reivindicacions de les llauradores i llauradors.

Escrit per

Agricultors i agricultores de Godella han omplert els camps de l’Horta amb cartells reivindicatius en el dia de Sant Isidre llaurador. Denuncien els greus problemes que han d’afrontar, i que multipliquen l’esforç que han de fer per a viure de la terra i mantindre l'Horta viva. 

Denuncien l’ofec permanent d'una activitat econòmica bàsica.  Fa molts anys que l’agricultura no té altre tractament que el d’activitat que es fa sobre els terrenys per a requalificar i especular.  Ni tan sols ara que aquesta forma de fer s’ha enfonsat, i que l’agricultura es mostra com una font de treball que ha tornat 'a' ser '(o esdevingut)' una alternativa per a moltes persones, rep un suport que s'acoste a ser suficient. 

A la falta d’inversions, s’afegeix la falta de rendibilitat de les collites.  A més de l’especulació immobiliària, els treballadors i treballadores del camp pateixen l’especulació de sempre amb el seu propi esforç i la seua inversió per grans magatzems que, en el moment de la collita, els 'posen' entre l’espasa i la paret de vendre per sota del cost o mantindre la dignitat i passar el rotovator.

També han de fer front a la falta de seguretat i vigilància que els aboca a patir constants robatoris de collites, i molt més ara davant la necessitat de 'molta' gent.  També pateixen robatoris de maquinària, d’eines, etc.   

Afronten la falta de civisme de persones que passegen pels camins de l’Horta i que, entre altres coses, permeten que els gossos xafen els plantons, o no recullen els seus excrements.  Hem de prendre consciència que els espais de totes i tots, al camp o als pobles i ciutats, no són abocadors, i que no podem convertir les nostres responsabilitats, en no assumir-les, en molèsties, esforç i despeses per a la resta de persones.

La PDaD dóna suport a aquestes reivindicacions, que són de totes les llauradores i llauradors del País Valencià.  El nostre dret a decidir també ha de ser per a garantir, amb polítiques i inversions, el treball digne de la gent del camp, per a abastir els nostres mercats de productes frescs i de proximitat, produïts de forma natural, sense transgènics ni contaminants de la natura i el medi ambient. 

També ha de ser per a potenciar mecanismes de venda directa com el propi mercat de Godella 'o mercats d'altres pobles', i moltes altres iniciatives que fan front a l’abandó per part de les administracions del camp, que és patrimoni històric, cultural, ecològic, econòmic i social de totes i tots.

Joomla templates by a4joomla