Dilluns, 07 Març 2022 23:14

Decidim un País sense masclisme

Escrit per

Un any més, les dones del País Valencià hem de denunciar el terrorisme masclista que ens ha costat 12 vides durant el 2021. Les dones valencianes, continuem patint discriminacions laborals per raó de ser dona, cosa que s’agreuja amb les treballadores de la neteja, del calçat, la joguina o el tèxtil, treball feminitzat, invisibilitzat i sense reconeixement ple de drets. Aquesta situació, a més a més, afecta especialment a les dones migrades, víctimes d’una llei d’estrangeria injusta que les deixa en la més absoluta desprotecció.

La manca de repartiment de cures en les famílies, que encara recau fonamentalment sobre el treball femení, afecta de manera notòria a la nostra salut física i mental. O bé, per tindre una doble càrrega de treball, amb treball assalariat i treball a la llar, o, si es pren la decisió de dedicar-se de forma exclusiva al treball de cures, per la manca d’apreciació social i institucional de la faena duta a terme. Volem denunciar també la manca de perspectiva de gènere en l'assistència sanitària i el menyspreu cap a les malalties i malestars que ens afecten més freqüentment. Per això, aquest 8M més que mai, hem de mantindre’ns molt unides i fortes per a fer front a la societat patriarcal, que aguditza la bretxa entre dones i homes; molt unides per a continuar conquistant drets, i sobretot, unides per a fer front a la ultradreta, que ja en les nostres institucions, ens nega drets i nega la violència masclista.

Malgrat que l’actual govern del Botànic està compromés amb els objectius d'igualtat, de no discriminació, de millora de les condicions de vida i laborals de les dones, i d'acabar amb la xacra de la violència masclista que ens continua matant, seguim lacrades per un deute il·legítim de més 50.000 milions d’euros, infrafinançament i manca de competències que limita l’acció del govern per poder protegir i garantir les condicions de vida de les dones al País Valencià. Per això reclamem que sense l’alliberament de la llosa que suposa el deute il·legítim i, un marc de relacions laborals valencià i les claus de la caixa, independentment de la bona disposició del govern, mai podran fer els necessaris canvis estructurals que cal a la societat valenciana per acabar amb el sistema patriarcal.

Decidim un País Valencià sense masclisme.

Decidim un País sobirà per acabar amb el patriarcat.

Decidim!