Divendres, 07 Maig 2021 18:17

Decidim condemna la repressió davant la visita del Borbó Felip VI a Castelló

Escrit per

L’entitat demana l'absolució i alliberament immediat de les dues persones detingudes

Des de Decidim volem expressar la nostra condemna a la repressió exercida per la policia nacional ahir a la concentració pacífica d’un nombrós grup d’estudiants davant la visita del rei espanyol a la Universitat Jaume I de Castelló, per a reunir-se amb l'elit empresarial.

El poble tenim dret a decidir i manifestar-nos en contra de la monarquia borbònica, per això demanem l’absolució i la immediata posada en llibertat de les dos persones detingudes per exercir la seua llibertat d’expressió.

Les càrregues policials i altres pràctiques antidemocràtiques com la intimidació i els escorcolls al carrer, les retencions arbitraries, les sancions injustes, etc., han sigut una tònica envers la societat civil valenciana organitzada des de fa molts de temps, incrementant-se en els darrers anys, i molt especialment amb l’actual Delegada del Govern espanyol, Gloria Calero, contra totes les persones que a ulls de la policia no responen als seus canons estètics o ideològics, de forma que el poble valencià hem hagut de patir violència de forma sistemàtica, planificada i continuada, especialment quan s'exerceix la llibertat d’expressió envers un dels pilars fonamentals del règim del 78: la monarquia.

L'estat espanyol no pot continuar seguint represaliant impunement els valencians, ni continuar amb la seua deriva autoritària contra la llibertat d'expressió. Que quede clar: el poble valencià tenim dret a decidir i mai hem volgut la monarquia borbònica!

Castelló, 7 de maig de 2021