Dimarts, 23 Març 2021 20:08

La PNL sobre la reciprocitat

Escrit per Reciprocitat Ara!

Aquesta vesprada del 23 de març, s'ha aprovat a la comissió de RTVV de les Corts Valencianes, la PNL sobre la reciprocitat dels diversos mitjans de comunicació que emeten en la nostra llengua. Han votat a favor els partits que donen suport al govern del #Botànic.

Des de la campanya Reciprocitat Ara!, hem manifestat el suport a la proposta i la nostra alegria per l'aprovació, tot i que ens hauria agradat una majoria molt més ampla.

Tanmateix el més important, a partir d'ara, és que es facen els passos necessaris per a fer-la efectiva i això és una responsabilitat dels executius. En el cas valencià, aplicar ara la reciprocitat utilitzant el mutiplex disponible i gestionar amb els governs balears i catalans la reciprocitat mútua i multidireccional.

En el cas de govern espanyol, la immediata devolució del segon múltiplex que ens van retirar de forma totalment arbitraria en el 2014.

En el cas dels governs autonòmics Català i Balear, garantir la recepció d'Àpunt, independentment de les altres polítiques que es duguen a terme.

Des de Reciprocitat Ara Volem recordar que la reciprocitat no es redueix a què els valencians i valencianes puguem veure la TV3 sinó que respon a la necessitat i el dret del conjunt de la ciutadania de tot l'àmbit lingüístic de poder veure tots i cadascú dels canals de ràdio i televisió que emeten en la llengua pròpia de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. També en potenciar el nostre sistema audiovisual garantint que els productes en valencià arriben a un mercat de més de 10 milions de parlants, i no estiguen reduïts als àmbits autonòmics.

Des de Reciprocitat Ara continuarem treballant fins a aconseguir la plena reciprocitat, com a primer pas perquè el conjunt de la comunitat lingüística puga continuar avançant en la construcció d'una potent indústria audiovisual i aportant la referencialitat necessària a la nostra llengua.